Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

80 jaar Sneekweek

19:14

sneekweek 2014 woensdag>Over een paar dagen begint de Sneekweek. Het is een speciale editie. De Friese zeilweek vindt voor de tachtigste keer plaats en de traditionele Hardzeildag op woensdag wordt voor de tweehonderdste keer gehouden.

De Sneekweek dankt haar bestaan min of meer aan de Hardzeildag. De behoefte die er vanuit dit evenement onder deelnemers ontstond, leidde tot de geboorte van de Sneekweek.
Bij de Koninklijke Watersport Vereniging in Sneek, sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de organisatie, staat het zeilen natuurlijk centraal. Maar de Sneekweek is natuurlijk ook een echt zeilfeest, voor jong en oud.

De Sneekweek begint traditioneel met de Vlootschouw die vrijdagavond wordt gehouden in het centrum van Sneek. Alle deelnemende klassen trekken in een lint door de grachten om zich te presenteren aan het publiek op de kades.

Zaterdagmorgen klinkt het eerste startschot. Tot en met donderdag wordt er gezeild op het Sneekermeer. Wie zelf niet meezeilt kan de wedstrijden volgen vanaf het Starteiland. Maar ook via internet.

Zeilen is dit jaar mediapartner van de Sneekweek en via onze site en de speciale Sneekweek app zullen we dagelijks verslag doen vanaf het water en natuurlijk de wal.

Zeilt u mee en heeft u een leuk verhaal of iets bijzonders meegemaakt: laat het ons weten. De redactie van Zeilen is op het water met een eigen sloep. En natuurlijk komt u ons op het starteiland tegen. Wilt u ons een berichtje sturen, dat kan naar info@zeilen.nl.

In het augustus nummer van Zeilen staat een uitgebreide voorbeschouwing op de Sneekweek.

Tekst Eric van Staten

Tags: Last modified: 1 augustus 2015
Sluiten