Nieuws

Sneek in de ban van het zeilen

Bijna 850 boten zullen de komende dagen het Sneekermeer bezeilen tijdens de 76e editie van de Sneekweek. Vanavond is in de binnenstad de feestelijke opening van het grootste zeilevenement voor open boten in Europa. Elke dag zijn er vanaf 10 uur 39 starts. Op zondag, dinsdag en woensdag starten om 17.00 uur de teamwedstrijden tussen de gewesten Holland en Friesland in de Regenboog.

11:25

Aanvankelijk ging de organisatie uit van 750 deelnemende boten vanwege de concurrentie van het wereldkampioenschap Splash dat in Tsjechië wordt gehouden. Traditiegetrouw vormt de Splash met circa 120 deelnemende boten een groot veld. Nu ligt het aantal ingeschreven Splah-zeilers op 55.

Deelnemers

Nieuw op de plas is de Wayfarer-klassse (tweemansboot) met een veld van vijftien boten. Ook de Finn-jol is met 24 deelnemers goed vertegenwoordigd. De Randmeer brengt 43 boten aan de start, de Olympiajol 49 en de Valk en de Pampus komen met rond de 60. Volgens de laatste gegevens – de inschrijving via de website is gesloten – zijn er 48 deelnemende Flitsen en 66 Optimisten.

Vlootschouw

Vanavond wordt de Sneekweek met een ‘verlichte’ vlootschouw in de Kolk aan de voet van de Waterpoort. Alle klassen die de tijdens het zeilevenement aan de start zullen verschijnen zijn daarbij vertegenwoordigd.

Zeilen is dit weekend met ‘Swieb’, onze expeditieboot, in Sneek om vanaf het water verslag te doen van de gebeurtenissen. Volg ons op Twitter via @zeilen_magazine. Epicentrum van de Sneekweek is het Starteiland in het Sneekermeer. Het evenement duurt tot 11 augustus.

Last modified: 5 augustus 2011
Sluiten