Actueel, Nieuws

Smartphone windmeter met windrichting

12:00

Vaavud eerste generatieHet Deense bedrijf Vaavud ontwikkelt een windmeter voor de smartphone waarmee niet alleen windsnelheid, maar ook windrichting nauwkeurig kan worden bepaald. Begin vorig seizoen introduceerde het bedrijf de eerste mechanische windmeter voor op de smartphone.

Eerste generatie

Het opzetstuk dat de Denen introduceerden kan relatief goedkoop worden geproduceerd. Door slim gebruik te maken van de reeds in smartphones aanwezige sensoren, hoeft de eerste generatie windmeter van Vaavud geen elektronica te bevatten. De meter bestaat uit een kunststof anemometer in de vorm van een schoepenrad, dat in de hoofdtelefoonuitgang van de smartphone kan worden gestoken. De beweging van de magneetjes in het schoepenrad wordt opgepikt door het ingebouwde digitale kompas van de smartphone en via de bijbehorende app kunt u vervolgens de windsnelheid uitlezen. Samen met locatiegegevens kunnen de data worden gedeeld via internet.

De windmeter is geschikt voor vrijwel alle smartphones met Android of besturingssystemen van Apple.

Vaavud tweede generatieNu ook met windrichting

De tweede generatie windmeter van Vaavud moet ook de windrichting nauwkeurig kunnen weergeven. Het schoepenrad met de bekende holle schoepen is aangepast naar een wat compacter model, dat ook de windrichting kan bepalen.

Crowd funding

Net als de eerste windmeter wordt ook de tweede generatie Vaavud met behulp van crowd funding opgezet. Via kickstarter.com kunnen enthousiastelingen een bijdrage doen aan het project. Om de ontwikkeling van de tweede generatie windmeter door te kunnen laten gaan hoopt Vaavud voor 19 augustus een bedrag van 20.000 pond binnen te kunnen halen.

Kijk voor meer informatie op vaavud.com

 

Last modified: 23 juli 2014
Sluiten