Nieuws

Smakelijke prijzen

'De Boterletter' is een begrip in wedstrijdzeilland. Het is de seizoensafsluiter, begin december, op de Kralingse Plas, waar van oudsher smakelijke prijzen te verdienen zijn: boterletters!

08:54

‘De Boterletter’ is een begrip in wedstrijdzeilland. Het is de seizoensafsluiter, begin december, op de Kralingse Plas, waar van oudsher smakelijke prijzen te verdienen zijn: boterletters!


Vandaag de dag is er eigenlijk geen sprake meer van een seizoensafsluiting, menig zeiler zeilt stug door. Maar toch, met de Boterletter weet je dat het kerstreces voor het zeilen wel zo’n beetje begint en dat het jaar erop zit.


Op 2 en 3 december staat de 42ste editie van de Boterletterwedstrijden op stapel. Georganiseerd door de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV). Deze zeilwedstrijden trekken telkens een slordige 300 zeilers. Uit verscheidene landen, want er komen ook Belgen, Britten en Duitsers op af.


Dit jaar verwacht de organisatie 250 boten, in diverse klassen: Yngling, Soling, FD, FJ, 470, 420, Vaurien, Cadet, Finn, Laser 2, Laser Master, Laser Standaard, Laser Radiaal, Laser 4.7, Solo, Europe, Splash,  O-jol, J22, Zoom8, Star, Contender en Optimist. Op zaterdag en zondag varen alle klassen twee wedstrijden. De eerste start op zaterdag is om 11.00 uur en op zondag om 10.00 uur. De starttijden en de startvolgorde (onder voorbehoud) leest u: www.rzv.nl.
 
De RZV, opgericht in 1912, organiseert al meer dan 90 jaar zeilwedstrijden op de Kralingse Plas. De Boterletterwedstrijden zijn uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van de vereniging.
De RZV heeft succesvolle leden voortgebracht, onder wie Daan Kachelland (gouden medaille Olympische Spelen 1936), de broers Jan en Bennie Kouwenhoven (2 x Olympische Spelen en 2 x Wereldkampioen), Margriet Matthijsse (2 x olympisch zilver), Serge Kats (viervoudig wereldkampioen en olympisch zeiler) en Alexandra Verbeek.

Last modified: 10 november 2006
Sluiten