Actueel, Nieuws, Wedstrijden, Zeilen nieuws

Sir Robin Knox-Johnston (75) start in Route du Rhum

13:10

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe wereldberoemde zeiler die als eerste solo non-stop rond de wereld zeilde in 1968-69 keert terug naar het solozeilen. Met zijn open 60 Grey Hound zal hij op 2 november 2014 verschijnen aan de start van de 10e editie van de Route du Rhum. De wedstrijd meet 3510 Lange mijlen en voert de zeilers van Saint-Malo naar Pointe-à-Pitre op Guadeloupe in het Caribisch gebied.

Oudste deelnemer Route de Rhum
Knox-Johnston deed voor de laatste keer mee aan de wedstrijd in 1982 met zijn 70-voets catamaran Olympus (ook bekend als Sea Falcon). Hij is met zijn 75-jarige leeftijd de oudste deelnemer aan de wedstrijd tot dusver. Zijn laatste oceaanwedstrijd was de Rolex Sydney-Hobart Race 2013. “Ik beleefde toen weer sinds lange tijd hoe spectaculair een zeilwedstrijd op de oceaan kan zijn. Solozeilen is waar ik me nog het beste bij voel, je hebt je lot echt zelf in eigen handen. De Route du Rhum is één van de klassiekers, werkelijk een fantastische wedstrijd die goed is georganiseerd.”

Rhum-klasse
De 2014 editie van de wedstrijd staat open voor monohulls en multihulls, onderverdeeld in vier klassen. De organisatie rekent op ongeveer 80 zeilers. Knox-Johnston start in  de Rhum-klasse en begint zijn trainingsschema zodra de Clipper Round the World Race is gefinished in juli.  

Last modified: 8 februari 2019
Sluiten