Nieuws

Simone Bianchetti overleden

Simone Bianchetti is afgelopen zaterdag plotseling overleden aan vermoedelijk een hersenbloeding. De 35-jarige Italiaanse solozeiler wist onlangs nog een derde plek in het eindklassement te veroveren aan boord van zijn 60-voeter Tiscali tijdens de laatste Around Alone, ondanks een mastbreuk in de tweede etappe en nog een vlak voor de finish van de laatste...

11:26

Simone Bianchetti is afgelopen zaterdag plotseling overleden aan vermoedelijk een hersenbloeding. De 35-jarige Italiaanse solozeiler wist onlangs nog een derde plek in het eindklassement te veroveren aan boord van zijn 60-voeter Tiscali tijdens de laatste Around Alone, ondanks een mastbreuk in de tweede etappe en nog een vlak voor de finish van de laatste.


(Foto: www.simonebianchetti.com)
Bianchetti kwam voor het eerst in het nieuws toen hij in 1994 met zijn 50-voeter Town of Cervia meedeed aan de BOC Challenge, de voorloper van Around Alone. Een jaar later wist hij als tiende te finishen tijdens de Mini Transat. In 2000 zeilde hij de Vendée Globe rond de wereld met Aquarelle.com, de boot waarmee Philippe Monnet eerder het record rondje aarde via de oost had verbeterd.


Bianchetti zal komende week worden begraven in zijn woonplaats Cervia, aan de Adriatische kust.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten