Nieuws

SEB laat mysterie voortbestaan

Vier uur na winnaar Assa Abloy voer pechvogel SEB over de finishlijn. Na een verloren roer in de derde etappe en een gebroken mast in de vierde, zag schipper Gunnar Krantz zich wederom genoodzaakt het een en ander uit te leggen op de steiger in Miami...

10:05

Vier uur na winnaar Assa Abloy voer probleemkindje SEB over de finishlijn. Na een verloren roer in de derde etappe en een gebroken mast in de vierde, zag schipper Gunnar Krantz zich wederom genoodzaakt het een en ander uit te leggen op de steiger in Miami.

De stemming onder de bemanning was mineur, toen SEB gisterochtend aanlegde aan de steiger. Weer heeft fysieke schade aan het schip de resultaten ernstig beïnvloed. Aanvankelijk probeerde Krantz het onderwerp te ontwijken, maar ook hij kon het gapende gat in de boeg van het schip niet gemakkelijk verbloemen. Enkele uren na de start in Rio kwam de SEB tijdens een kruisrak ongelukkig in botsing met Illbruck. Volgens Illbruck was SEB daarvoor al een aantal malen dicht onderlangs gevaren, maar nooit te dicht. “Het was een gewone duck, maar ergens ging er iets mis. Wij weten wat er precies gebeurde, maar dat houden we voor onszelf”, verklaarde Krantz.
Hoewel zich allerlei speculaties de ronde doen, laat de crew niets over dit onderwerp los. Maar de tijd zal ongetwijfeld de waarheid aan het licht brengen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten