Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Scorpius vermist bij Antartica

23:48

Scorpius

De Scorpius, het 29 meter lange zeilschip van de Russische ex-zakenman Sergey Nizovtsev wordt bij Antartica vermist. Het schip was met vier Russen en drie Oekraïners als bemanning onderweg van Argentinië naar een Russisch station op de Zuidpool.Sergey Nizovtsev ScorpiusDe Scorpius, het 29 meter lange zeilschip van de Russische ex-zakenman Sergey Nizovtsev wordt bij Antartica vermist. Het schip was met vier Russen en drie Oekraïners als bemanning onderweg van Argentinië naar een Russisch station op de Zuidpool.

Er was elke dag contact met de bemanning, maar maandag was de laatste keer. In de laatste e-mail op maandagavond stond volgens een woordvoerster: ‘Met deze wind is het erg gevaarlijk om verder te gaan, omdat de bodem van het water bezaaid is met grote rotsen.’ Het zeilschip, dat in 1991 in Nederland is gebouwd, had veel last van de harde wind.

Het schip vertrok in september uit de Zwarte Zee voor een tocht van 130.000 kilometer. Met de missie wilde de bemanning Rusland als zeevarende natie eer bewijzen. De zeilers waren op weg om diverse records vestigen, onder meer door als eersten in één jaar zowel rond de Noordpool als de Zuidpool te varen.

Sergey Nizovtsev, de initiator en eigenaar van het schip is een voormalig zakenman en skydiver. Hij maakte fortuin met de productie en handel in traditionele Russische sauna’s. (foto’s: www.nizovtsev.net)

Last modified: 8 april 2012
Sluiten