Nieuws

Schrijf u nu in voor Zeilens schrijfworkshop

Wilt u zeilervaringen delen, maar weet u niet precies hoe u die goed moet opschrijven? Zou u ook eens met een eigen verhaal in Zeilen willen staan? Meld u dan vrijblijvend aan voor de schrijfworkshop.

14:44

Van alle teksten die de Zeilen-redactie ontvangt, is slechts een deel publiceerbaar. Soms ligt dat aan de inhoud, soms aan de vorm. Meestal is het een combinatie van beide. En dat is jammer, want wij publiceren graag goede verhalen. Niet voor niets is Zeilen een blad ‘voor zeilers, door zeilers’.

Daarom organiseert Zeilen voor zijn lezers een speciale schrijfworkshop getiteld ‘Van afmeren naar publiceren’. Tijdens de workshop leert u wat een zeilverhaal goed maakt en vergroot u uw kansen op publicatie. U krijgt inzicht in de ingrediënten van een goed verhaal, leert hoe u de lezer in het verhaal kan trekken en zijn aandacht kan vasthouden en u krijgt tips en adviezen. Van alles komt aan bod: opening, spanningsboog, beeldend schrijven, dialoog gebruiken, grammaticale tijd, stijl, humor, doseren. Tijdens de workshop gaat u zelf aan de slag met verschillende oefeningen.

Schrijfwedstrijd
Deelnemers aan de workshop kunnen het geleerde in de praktijk brengen in een speciale, hiervoor georganiseerde schrijfwedstrijd. Details worden bekendgemaakt tijdens de schrijfworkshop. Iedere deelnemer maakt kans op mooie prijzen. En natuurlijk publiceren we het winnende verhaal in Zeilen.

Inschrijven
Om iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, is er plek voor maximaal 12 deelnemers. Schrijf dus snel in om verzekerd te zijn van deelname. U bent pas zeker van een plek als u hierover van Zeilen een bevestiging hebt ontvangen.

Tijd en plaats
De schrijfworkshop vindt plaats op zaterdag 17 december 2011 van 11 tot 15 uur in de stijlvolle Schreierstoren in Amsterdam, Prins Hendrikkade 94/95, tegenover het Centraal Station.

Inschrijven
Inschrijven kan alleen door een e-mail te sturen naar info@zeilen.nl. Vermeld in het onderwerpveld ‘Inschrijving schrijfworkshop’. Noteer uw naam, adresgegevens, telefoonnummer (bij voorkeur ook mobiel) en uw leeftijd. Motiveer daarnaast in maximaal 200 woorden waarom u aan de cursus wenst mee te doen.
U wordt uitgenodigd om bij uw inschrijving een tekst mee te sturen, bij voorkeur een afgerond verhaal (in Word, lengte 1000-2000 woorden). Dat is bedoeld om de docent de gelegenheid te geven om vooraf het niveau van de deelnemers in te schatten, maar is niet verplicht.

Kosten
Deelname aan de cursus is geheel kosteloos en inclusief koffie, thee en een lunch. Echter, is uw deelname door ons bevestigd, dan rekenen we op uw komst. Komt u op 17 december 2011 niet opdagen, dan brengen we een no show fee van 95 euro bij u in rekening. Bent u verhinderd, dan dienst u dit uiterlijk donderdag 8 december 2011 aan ons te melden, zodat we een ander kunnen oproepen.

Professionele begeleiding
De workshop wordt verzorgd door Michiel van Straten. Hij is gecertificeerd schrijfdocent, auteur van diverse artikelen in Zeilen en andere tijdschriften. In 2010 was Van Straten winnaar van de Zeilen schrijfwedstrijd. Ook is hij auteur van de boeken Onzeker op zee en Zee van ijs. In zijn debuut Onzeker op zee – een onstoer vaarverhaal, verschenen bij Hollandia, geeft hij een originele kijk op zeilen. www.straattaal.net

Last modified: 23 september 2011
Sluiten