Actueel, Nieuws

Schoon-Water-Schip

07:38

Stichting Saraswater is een campagne gestart om plastic uit de oceaan te vissen. In het noordelijke gedeelte van de grote oceaan drijft circa 44 miljoen kilo plastic net onder de wateroppervlakte in een grote cirkel (Engels: gyres). Deze plastic Y Columbussoep bestaat niet alleen uit grote delen plastic, maar bevat ook deeltjes van vijf millimeter of kleiner. Saraswater heeft een concreet plan om het probleem bij de bron aan te pakken.

Op dit moment is de stichting een campagne gestart om via een crowdfunding platform geld binnen te halen. Met het opgehaalde startkapitaal wordt de eerste stap gezet. Het opgehaalde bedrag zal gebruikt gaan worden om het bestaande ruimingsapparaat op schaal uit te voeren in werkend formaat. Dit eerste model kan gebruikt worden op Nederlandse binnenwateren, grachten en havens en overal waar water een belangrijke functie vervult. Een groot gedeelte van het afval komt via deze binnenwateren in de oceanen terecht.

Saraswater

Het jaar 2014 heeft voor Saraswater in het teken gestaan van het voorbereiden en uitdenken van het project. Op dit moment is de campagne in de lucht en wordt het komende jaar gebruikt om het project te realiseren. Voor meer informatie en de crowdfunding kunt u kijken op www.oneplanetcrowd.com

 

Last modified: 14 januari 2015
Sluiten