Actueel, Nieuws

Schippersdochter schrijft boek over zeekind

10:40

Nanda Huneman (1976) is opgegroeid aan boord van een zeilcharter. In 2000 behaalde zij haar eigen stuurmanspapieren aan de Enkhuizer Zeevaartschool en heeft jarenlang als scheepsmaat en stuurvrouw in de zeilende beroepsvaart gevaren op onder andere de Oostzee, in het Caribische gebied en rond de Kanaaleilanden. Na het afronden van de school voor journalistiek is zij in 2005 met haar eigen schrijfbedrijf Wonder-Word begonnen. Zij werkt nu als creatief schrijfdocent en -coach.

Fok

In het tweede boek van Huneman is haar uitgangspunt haar eigen ervaringen op zee en land, wat resulteert in de roman ‘Fok’.

Fok

In dit boek groeit de hoofdpersoon Tara op in een schippersfamilie. Ze zwijgt tot haar vierde, luistert naar de golven en verzamelt zeewoorden in haar hoofd. Als ze in een dorp aan de kust naar school gaat, moet ze leren een landkind te worden. Ze is een buitenbeentje en houdt zich met moeite staande. Op zee voelt ze zich meer thuis. Jaren later, als ze is aangemonsterd op een schip dat de oceaan oversteekt, wordt ze niet alleen geconfronteerd met een oude liefde, maar ook met een grote en onbegrijpelijke gebeurtenis uit haar verleden. Langzaam leert ze op een andere manier naar haar eigen verhaal te kijken.

De boekpresentatie is op 6 september in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht.

Meer informatie elikser.nl en www.wonder-word.nl

Last modified: 5 september 2014
Sluiten