Nieuws

Sanderson teambaas AC-syndicaat TeamOrigin

Het nieuwe Britse America's Cup-syndicaat TeamOrigin heeft Mike Sanderson (35) aangesteld als teamdirecteur. Het syndicaat dat aan de America's Cup van vermoedelijk 2009 en 2011 wil meedoen, denkt met de winnende schipper van de laatste Volvo Ocean Race een brok ervaring te hebben binnengehaald.

10:35

Het nieuwe Britse America’s Cup-syndicaat TeamOrigin heeft Mike Sanderson (35) aangesteld als teamdirecteur. Het syndicaat dat aan de America’s Cup van vermoedelijk 2009 en 2011 wil meedoen, denkt met de winnende schipper van de laatste Volvo Ocean Race een brok ervaring te hebben binnengehaald.

De eerste klus voor Sanderson is het samenstellen van een basisteam van knappe koppen. In juli van dit jaar, even na de America’s Cup-races, moet dat team op poten staan.

Sanderson: “Zo’n kans als deze komt maar eens in je leven voorbij. Na de Volvo Ocean Race van vorig jaar, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. De kans om een belangrijke rol te spelen in het schrijven van geschiedenis door het eerste Britse team ooit naar de winst in de America’s Cup te leiden, laat ik niet schieten. Ik ben er stellig van overtuigd dat dit team de America’s Cup naar Groot-Brittannië kan brengen en draag daar maar wat graag mijn steentje aan bij.”

Sanderson, die vorig jaar door de internationale zeilbond tot Zeiler van het Jaar werd verkozen, is al drie keer eerder bij een AC-team betrokken geweest. De laatste keer was in 2003, toen hij als grootzeiltrimmer meevoer aan boord van Oracle BMW.
Zijn laatste grote prestatie was het winnen van de Volvo Ocean Race, als schipper van de ABN AMRO ONE. Daarnaast was hij schipper op de supermaxi Mari Cha IV.

Last modified: 30 maart 2007
Sluiten