Nieuws

Samenwerking tussen Caffari en Golding

Dee Caffari is een samenwerkingsverband aangegaan met Mike Golding. Beide Britten willen aan de Vendée Globe van 2008 deelnemen en bundelen nu de technische kennis van hun teams om hun nieuwe Open 60's te ontwikkelen.

13:02

Caffari is al jaren bevriend met Golding, maar zal het in de Vendée Globe van 2008 ,ondanks hun nieuwe samenwerking, tegen hem op moeten nemen. (Foto: OnEdition)
Dee Caffari is een samenwerkingsverband aangegaan met Mike Golding. Beide Britten willen aan de Vendée Globe van 2008 deelnemen en bundelen nu de technische kennis van hun teams om hun nieuwe Open 60’s te ontwikkelen.


Beide zeilers hebben gekozen voor een ontwerp van Owen Clarke Design. Goldings boot is momenteel in productie bij Hakes Marine in Nieuw-Zeeland. Caffari’s boot zal als twee druppels water op Goldings boot gaan lijken. Als ze beide te water zijn, volgt een intensief testprogramma.


Alle vijf edities van de race werden gewonnen door Fransen. Buitenlanders moesten steeds genoegen nemen met een tweede of derde plaats. In 2000/2001 werd Ellen MacArthur tweede en in 2004/2005 werd Golding derde. De samenwerking tussen Caffari en Golding is een serieuze poging om daar verandering in te brengen, aldus de twee.


Caffari is een groentje in de Open 60-klasse. Ze wil graag de eerste vrouw worden die in beide richting rond de wereld heeft gezeild. In 2006 lukte het haar om in 178 dagen non-stop tegen de heersende stroom- en windrichting in van Cape Lizard, via de drie grote kapen, naar Cape Lizard te zeilen. Ze zal flink aan de bak moeten in de klasse, die wordt gedomineerd door zeilers met een enorme staat van dienst. Ze hoopt door de samenwerking met Golding een sprong voorwaarts te maken.

Het nieuwe ontwerp van Owen Clarke voor Caffari, in de kleuren van haar sponsor Aviva. (Foto: Owen Clarke Design)

Last modified: 4 september 2007
Sluiten