Nieuws

Sail Melbourne

Zeilers Rutger van Schaardenburg, Roelof Bouwmeester en Marit Bouwmeester zijn samen met windsurfer Dorian van Rijsselberghe begonnen aan de wedstrijden van ‘Sail Melbourne’.

17:25

Maandag 7 november 2011.

Deze internationale zeilwedstrijd in Australië is traditiegetrouw het openingsevenement van het nieuwe wereldbeker zeilseizoen in olympische klassen. De Nederlandse zeilers en surfer gebruiken het evenement, dat tot vrijdag 11 november duurt, om zich voor te bereiden op het vierjaarlijkse wereldkampioenschap zeilen in olympische klassen dat begin december in Perth van start gaat.

Met 57 deelnemers is de Laservloot bij de mannen de sterkst bezette klasse. Favoriet is de Australiër Tom Slingsby. De huidige wereldkampioen gaat na een dag aan de leiding. De resultaten van Rutger van Schaardenburg komen nog niet in de lijst voor, maar navraag leert dat de Nederlander wel meegevaren heeft. Morgen volgt waarschijnlijk een correctie of ander nieuws. Nicolas Heiner uit de Laser Talentploeg staat na de eerste dag zevende in de voorlopige uitslag. Roelof Bouwmeester scoorde een 11de en een negende plaats.

Marit Bouwmeester staat na twee wedstrijden op een derde plaats achter de Chinese Lijia Xu en Tuula Tenkanen uit Finland. In totaal doen er 26 Laser radial zeilsters mee in Melbourne.

Coach Mark Littlejohn: “We gebruiken het evenement om de processen weer op te starten. Onze laatste wedstrijd was het Olympische testevenement in augustus. Dat is lang geleden. We moeten weer in de ‘fighting mode’ komen. Dat lukt Marit vrij goed.”

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe gaat aan de leiding. Zijn trainingspartners JP Tobin (NZL) en Zach Plavsic (CAN) staan tweede en derde. In totaal doen er 11 surfers mee.

Laser radial zeilster Marit Bouwmeester derde in Melbourne
(foto Eric van Staten)

Last modified: 11 november 2011
Sluiten