Nieuws

Route VOR minder zuidelijk

De route voor de Volvo Ocean Race is bekend gemaakt. Australië en Nieuw Zeeland blijven rechts liggen, en het zuidelijkste punt in de race is Kaap Hoorn. Daarmee wordt de race misschien veiliger, maar ook minder extreem.

05:39

De nieuwe stops in Azië, waaronder Singapore en Qingdao, zorgen voor een afwisselender parcours, waar ook grote aandewindse trajecten in zitten.

De voorbereidingen van de teams gaan ondertussen gewoon door. Inmiddels is Team Russia bezig met het tuigen van hun boot. Vanaf de werf, Green Marine Lymington, is de romp te water gelaten. Ontwerper Rob Humphreys heeft in zijn eerste VOR-ontwerp een aantal opvallende elementen toegevoegd, met een breed achterschip en dubbele sprayrails op de platte boeg. De kruiphoogte van de boot is laag genoeg om onder de spoorbrug door te kunnen, hoewel de breedte een uitdaging is.


Foto: Tim Stonton / Volvo Ocean Race

Deze week wordt de boot afgemaakt met roeren, kiel en mast. In de eerste helft van juni moet de boot zeilen. Op 16 juni is de doop van het schip op Gunwharf Quay.

.
Foto: Equipo Telefonica

Ook het Spaanse team legt de laatste hand aan hun boot, dat wil zeggen, de romp is voor het eerst getoond. Deze staat nog wel in de loods voor de laatste verfbeurt.

.

De Volvo Ocean Race 2008-2009 start op 4 oktober in het Spaanse Alicante. In totaal leggen de zeilers meer dan 39.000 mijl af. De race heeft deze negen maanden durende editie elf stopovers, waaronder voor het eerst haven in Azië. De finish is in Sint Petersburg, Rusland.

Last modified: 4 juni 2008
Sluiten