Nieuws

Rondje Denemarken – wie gaat er mee?

14:00

Voor Zeilers, door Zeilers. Dat is de leus die elke maand op de omslag van Zeilen staat. Hetzelfde motto geldt voor de vakantietochten van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers. Elk jaar melden leden zich aan als tochtcoördinator, om met een groep gelijkgestemden het water op te gaan. Zo kun je onder begeleiding droogvallen op de Wadden, je eerste mijlen op de Noordzee varen, of met wat meer ervaring op het log in goed gezelschap vakantietochten naar Frankrijk, Engeland, de Oostzee, enz. maken.

Deze zomer vaart Toerzeiler en Zeilen-redacteur Jasper Themans met een klein groepje boten een rondje Denemarken via het Limfjord heen en via het Kielerkanaal weer terug – als Corona het toelaat. De doelgroep voor deze reis zijn gezinnen met jeugd rond de leeftijd van 16 tot 20 jaar aan boord. Leuk voor de jeugd, die met elkaar van alles kunnen ondernemen. Maar ook voor de ouders, die tijdens deze vakantie niet hoeven uit te leggen hoe leuk zeilen ook alweer is.

Bonus van de tocht is dat je na afloop in Zeilen het reisverslag terug kunt lezen.  Deze zeiltocht vindt plaats van 24 juli t/m 22 augustus. Veel jeugd stapt voor een deel van deze tijd op. Voor wie minder tijd heeft kan een bemanningswissel voor de heen- of terugweg een oplossing zijn. Meer weten? Stuur een email aan jthemans@hotmail.com. Meer weten over andere toerzeilersactiviteiten? Zie www.toerzeilers.nl.

Omslagfoto: Jasper Themans

Last modified: 25 mei 2021
Sluiten