Actueel, Nieuws

Rond- en Platbodemweekend op de Wijde Ee

10:21

Op 22 en 23 augustus wordt de 43e editie van het Rond- en Platbodemweekend te Oudega op de Wijde Ee nabij De Veenhoop georganiseerd.

Rond- en platbodem. ZeilenHet weekend staat in het teken van zeilwedstrijden van rond- en platbodems, georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Zeilvereniging Oostergoo. De diversiteit aan houten en stalen rond- en platbodems maakt het evenement uniek. Ook maken de wedstrijden, samen met wedstrijden in Grou en een reünie in Heeg, deel uit van de jaarlijkse Friese competitie.

Ambassadeursprijs

Op zaterdag worden er twee wedstrijden gezeild. De dag begint met het palaver, waarna burgemeester Van Bekkum aan een van de deelnemers de traditionele ambassadeursprijs uitreikt. De ambassadeursprijs  wordt uitgereikt aan degene die een waardevolle bijdrage levert aan het uitdragen van het evenement en daarmee de waterrecreatie in de gemeente Smallingerland.

De deelnemers worden aan het eind van de zaterdagmiddag met muzikaal onthaal op de kade van Oudega en onder het genot van Hollandse Nieuwe ontvangen. Na de gezamenlijke maaltijd in de Skippersseal genieten de deelnemers van de befaamde feestavond. Na het palaver op zondag wordt er nog één wedstrijd gezeild waarna rond 14.30 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden op het terras van hotel–restaurant Iesicht.

Voor informatie kunt u vinden op www.rondenplat.nl en www.kzvoostergoo.nl

 

Last modified: 15 juli 2015
Sluiten