Nieuws

Roermondse jeugd maakt kennis met watersport!

09:22

Het Watersportverbond is zeer verheugd met het Roermondse initiatief waarbij de Roermondse schooljeugd kan kennismaken met allerlei watersportactiviteiten zoals zeilen, kanoën, surfen en roeien.

Het kennismakingsproject is een samenwerking tussen bij het Watersportverbond aangesloten watersportverenigingen Maas en Roer, Hertha, Ascloa en de kanoafdeling van Nautilus. Verder werken mee Watersportschool Frissen, Beach Club ‘Koers Zuid’ en Roeivereniging Aeneas.

Initiatief Watersportverbond: bezoek Friesland
In 2011 heeft het Watersportverbond de eerste aanzet gegeven door samen met een afvaardiging van de Roermondse Roei- & Zeilvereniging ‘Maas en Roer’ een bezoek te brengen aan de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Samen met de gemeente Roermond hebben zij daar kennisgemaakt met schoolwatersport zoals het in het noorden van het land wordt georganiseerd. In Friesland worden kennismakingsactiviteiten in de watersport actief ondersteund door de overheden.

Watersportsteunpunt Roermond
Naar aanleiding van dit bezoek heeft het Watersportverbond samen met de RR & ZV ‘Maas en Roer’ regelmatig overleg gevoerd met de gemeente Roermond. Het plan werd opgevat om Roermond als (hoofd)steunpunt van het Watersportverbond en als watersportcentrum voor de stad Roermond te gaan ontwikkelen.

Project ‘kennismaken met watersport in Roermond’
De inspanningen die in 2011 door de verschillende partijen zijn gedaan werpen nu zijn eerste vruchten af; op 13 april vindt de aftrap plaats van een serie watersportactiviteiten. De Roermondse jeugd kan hierbij op de Zuidplas kennismaken met watersport. Deze dag krijgt een vervolg in verschillende watersportkennismakingsactiviteiten voor zeilen, surfen, roeien en kanoën. Het project zal uitmonden in een spectaculaire watersportfinale op 17 juni.

Subsidie gemeente Roermond
De gemeente Roermond heeft voor dit kennismakingsproject een subsidie van ? 2100,- verstrekt.

Wilt u meer weten over het Roermondse project ‘kennismaken met watersport in Roermond’ klik dan hier

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 3 april 2012
Sluiten