Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Roerganger weg bij Waterkampioen

12:34

Jan Briek klein

De Waterkampioen moet verder zonder zijn roerganger Jan Briek. “Met pijn in het hart moet ik laten weten dat ik mijn werkzaamheden als hoofdredacteur van de Waterkampioen gedwongen moet neerleggen. Na de laatste reorganisatie binnen ANWB Media is er na bijna dertig jaar geen plaats meer voor mij. De ‘redactie Waterkampioen’ houdt op te bestaan. De Waterkampioen wordt ondergebracht bij de ‘Themaredactie Vrij Tijd’ die ook motorrijden, wandelen en fietsen in z’n pakket krijgt. Onder leiding van Jan Briek onderging de Waterkampioen een restyling. Wat Briek nu gaat doen, is niet bekend.
Zijn gedwongen vertrek wordt door zijn collega’s betreurd. “In de watersportwereld is Jan een autoriteit. Het gezicht jarenlang van ons blad.”

Met zijn opmerking de ‘redactie Waterkampioen’ houdt op te bestaan heeft Briek wel voor vele bezorgde reacties bij ANWB media gezorgd. “De indruk kan worden gewekt dat we stoppen, maar dat is beslist niet het geval. We gaan anders georganiseerd verder,” aldus de zegsman.

De Waterkampioen krijgt een zogenaamde romp-redactie. Van de oude redactie blijven enkele medewerkers in dienst die hun aandacht moeten verdelen over meerdere titels. Verder zal het blad meer met freelancers gaan werken.

Last modified: 2 december 2015
Sluiten