Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Regionaal Training Centrum Lelystad

14:57

Het eerste Regionaal Training Centrum (RTC) watersport van Nederland is een feit. Afgelopen vrijdag ondertekende gedeputeerde Jaap Lodders van de Provincie Flevoland, wethouder Willem de Jager van de gemeente Lelystad en Rob Franken van het Watersportverbond een intentieverklaring. Zij verklaren met de ondertekening als partners op te treden in het RTC. Het trainingscentrum gaat uiterlijk 1 mei 2014 van start.

Watersportstad Lelystad

Ondertekening RTCHet Watersportverbond ziet potentie in Lelystad als watersportstad. ‘Watersportvereniging het Bovenwater is al jaren één van de vier hoofdsteunpunten van het watersportverbond in de regio midden Nederland. Het doel van de hoofdsteunpunten is beginnende jeugdige watersporters te begeleiden en optimale trainingen voor getalenteerde zeilers en surfers te verzorgen.’ Aldus het Watersportverbond. De steunpunten moeten in de toekomst sporten en met name de watersport stimuleren.

Wethouder Willem de Jager is erg trots: ‘Lelystad heeft met een kustlijn van 17 kilometer, 5 jachthavens en meer dan drieduizend ligplaatsen voor zeil- en motorjachten veel te bieden op het gebied van watersport en heeft potentie om uit te groeien tot een echte watersportstad. Een RTC helpt deze ambitie mede vorm te geven.”

Belangrijke ontwikkeling

De ontwikkeling van een RTC is een opvolger van de eerdere pilot van Regiohoofdtrainer. Het doel van het RTC is om breedtesport en topsport met elkaar te verbinden. Het RTC biedt daarnaast de mogelijkheid voor getalenteerde zeilers en surfers om een hoger trainingsniveau aan te grijpen die zij kunnen volgen bij de regionale trainingen. Het Watersportverbond ziet naast de bestaande NTC (Nationale Training Centra Scheveningen en Medemblik) de komst van het eerste RTC als een belangrijke ontwikkeling.

Last modified: 10 december 2013
Sluiten