Actueel, Nieuws, Video, Zeilen nieuws, Zeilen TV

Regates Royales: kijken en genieten

17:29

Klassieke jachten

Klassieke jachten

De Régates Royales in Cannes vormt sinds 2005 onderdeel van het Panerai Classic Yachts Challenge raceschema. Het slotstuk van de wereldtoer wordt algemeen beschouwd als het meest spectaculaire evenement  voor klassieke en vintage jachten.

Klassieke jachtenDe Régates Royales in Cannes vormt sinds 2005 onderdeel van het Panerai Classic Yachts Challenge raceschema. Het slotstuk van de wereldtoer wordt algemeen beschouwd als het meest spectaculaire evenement  voor klassieke en vintage jachten.

Het fikse aantal boten – in Cannes waren er het afgelopen weekend negentig deelnemers – zorgt voor een schitterend schouwspel. Samen vetegenwoordigen de deelnemende jachten honderden jaren aan maritieme historie. Niet zo verwonderlijk dat in Cannes het publiek massaal op de been was om de jachten voor en na de races te bewonderen.

De naam Régates Royales dateert uit 1929 en verwijst naar de vele lieden van koninklijke huize die destijds aan de startlijn van dergelijke zeilevenementen waren te vinden. Voor het Zuidfranse Cannes gaat de geschiedenis nog verder terug. Al in 1863 organiseerde de Société de Régates de Cannes de eerste zeilwedstrijden voor grote zeiljachten.

De winnaars van deze editie van de Régates Royales zijn Thendara (Big Boats), Leonore (Vintage), Arcadia (Classics) en Catleya (Spirit of Tradition). Zoals de traditie betaamt kregen de eigenaren van de jachten ieder een Panerai horloge.

http://www.youtube.com/watch?v=WhtK_Mw_dPg&feature=player_embedded

Meer mooie beelden zien? Kijk op www.regatesroyales.com en www.paneraiclassicyachtschallenge.com

Last modified: 2 oktober 2012
Sluiten