Nieuws

Recordfinish bij Ronde om Noord Holland

De YSY Ronde om Noord Holland is dankzij de vrij krachtige windvlagen van 20 knopen vroeger dan ooit afgerond. Zaterdagochtend om 02.13 uur voer het eerste schip de finishlijn bij Ijmuiden over.

12:23

De 260 zeiljachten in vijf klassen zeilden over het Markermeer naar Enkhuizen, van daar naar Kornwerderzand over het noordelijk IJsselmeer en tenslotte over de Waddenzee een de Noordzee naar de finish in IJmuiden.

Door de snelle trajecten op het IJsselmeer werd het Waddenzeetraject dit jaar grotendeels in daglicht gevaren. Op dit traject moeten de deelnemende zeilers tussen de boeien blijven varen en dat vergde de nodige concentratie. Een boot kon het niet waarmaken en moest van een zandbank worden getrokken.

Zaterdagochtend om 02.13 meldde de eerste boot zich bij de finish. De Blues van schipper Hassing nam de eer op zich. Met zijn Dehler 44 zette hij een record neer voor het evenement. Nog nooit is er een schip zo vroeg gefinisht. De laatste boten voeren zaterdagmorgen rond 10.00 uur IJmuiden binnen. In voorgaande jaren kwamen er nog boten binnen op zaterdagavond. Een vroege afronding dus voor het schitterende evenement.

Last modified: 18 juni 2008
Sluiten