Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Recordaantal deelnemers Schout & Schepenen race

08:08

Een recordaantal deelnemers zeilt op 21 juni de Schout & Schepenen race; waarschijnlijk 23 verschillende gemeentebesturen, vertegenwoordigt door burgemeester en wethouders. In geen van de zeven voorgaande edities deden zoveel gemeenten uit de Zuidwestelijke Delta mee aan deze zeilrace op historische zeilschepen op de Krabbenkreek en de Oosterschelde. Vorig jaar deden uiteindelijk 22 gemeenten mee.

In belang van de watersport

Schout & Schepenen raceDe Schout & Schepenen race is een unieke bijeenkomst in zijn soort. Nergens anders besteden zoveel bestuurders gezamenlijk een gehele zaterdag aan het belang van watersport in relatie tot economische ontwikkeling. De Schout & Schepenen race beoogt het van gedachten wisselen tussen burgemeesters en wethouders uit de Zuidwestelijke Delta en alle watersport stakeholders over de kansen en ontwikkelingen in het watersportgebied, de Zuidwestelijke Delta.

Duurzame watersport

In de ochtend vindt ‘Hét Palaver’ plaats. Hét Palaver is een minisymposium, dit jaar over de duurzame watersport met drie sprekers. Lobke Berkhout, vijfvoudig wereldkampioen zeilen in de 470 klasse en winnaar van twee olympische medailles, over duurzame watersport en de jeugd; Arnoud van Vliet, secretaris-directeur van waterschap Hollandse Delta, over duurzame grond-, weg- en waterbouw en de Green Deal; Aad Veenman, oud CEO NS, voorzitter topsector logistiek, voorzitter RvT Dutch Institute World Class Maintenance en commissaris bij Royal Huisman, over duurzaam ondernemen in de watersport.

De wedstrijd

Na het sprekers-programma van Hét Palaver stappen alle bestuurders aan boord van authentieke platbodems voor de wedstrijd. Vorig jaar won gemeente Tholen de Schout & Schepenen bokaal. Deze bokaal wordt in de ochtend van de Schout & Schepenen race officieel teruggegeven, zodat deze aan het eind van de dag door commissaris van de Koning Han Polman feestelijk overhandigd kan worden aan de winnaar van 2014.

Kaoiedag

In Sint-Annaland is tijdens de dag van de Schout & Schepenen van 11.00 tot 17.00 uur het havenplateau het toneel van de Kaoiedag, georganiseerd door ondernemersvereniging Activa samen met het Schorrekoor, Streekmuseum de Meestoof en het Zoomvlietcollege. Met een maritieme markt, aangevuld met oude ambachten, streekproducten, diverse demonstraties, spellen, clinics en andere activiteiten is er van alles te beleven voor jong en oud. Speciaal dit jaar is de zeilclinic voor de jeugd die gegeven wordt door Lobke Berkhout, daarvoor is aanmelden noodzakelijk via www.schoutenschepenenrace.nl

 

Foto: www.schoutenschepenenrace.nl

Video: Omroep Zeeland

Last modified: 25 juni 2014
Sluiten