Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Rapport ‘Recreatietoervaart in het IJsselmeergebied’

12:23

In de zomer en het najaar van 2013 hebben 787 passanten en ligplaatshouders in het IJsselmeergebied meegedaan aan een onderzoek van Waterrecreatie Advies. Aan de deelnemers is gevraagd naar onder andere de kwaliteit van jachthavens, watersportkernen, bestedingen en toekomstplannen. De helft van de deelnemers had een ligplaats in het IJsselmeergebied, de andere helft komt uit de rest van Nederland en uit het buitenland. Het laatste grootschalige onderzoek in Nederland naar de bestedingen van toervaarders met een motorboot of zeiljacht dateert uit 2002.

Het rapport

Enkhuizen

Dertien jachthavens in tien steden en watersportkernen hebben aan het onderzoek meegewerkt. Het leverde de jachthavens 360 opmerkingen over voorzieningen en 328 adviezen op. De colleges van B&W in de deelnemende steden kregen 164 opmerkingen over voorzieningen en 269 adviezen. De samenvatting bestaat uit 40 conclusies: één A4-tje. Het rapport bevat behalve de resultaten, ook veel wetenswaardigheden over de watersport in Nederland.

Volgens Reinier Steensma, directeur van Waterrecreatie Advies, is het ook een beetje een jubileumuitgave. “We doen inmiddels 20 jaar onderzoek naar de watersport in Nederland en daar zijn we best trots op.” Het rapport kunt u gratis downloaden via de website.

 

 

 

Last modified: 12 februari 2014
Sluiten