Nieuws

Race of the Classics voor startende professionals

De Race of the Classics voor Young Professionals vindt plaats van dinsdag 18 oktober tot en met zon…

14:03

De aftrap van het evenement is op de dinsdagavond in Rotterdam, de volgende ochtend hijst de vloot de zeilen en gaat de race van start. Het doel is om over te steken naar Ipswich en daarna in IJmuiden te finishen. De schepen varen vanaf daar over het IJ naar Amsterdam om daar met een eindfeest het evenement af te sluiten.

De organisatie van ‘de Rees’, zoals het evenement in de volksmond genoemd wordt, ligt in handen van twaalf enthousiastelingen met organisatietalent en affiniteit met zeilen en gezelligheid. De deelnemers hoeven geen zeilervaring te hebben, het gaat erom dat ze andere startende werknemers ontmoeten en kennismaken met de traditionele zeilvaart. Hiermee wordt ook het varend erfgoed behouden.

Een andere Race of the Classics gaat op 4 april 2011 van start, deze race heeft dezelfde doelstellingen. De deelnemers zijn studenten van verschillende universiteiten en hogescholen. Deze Race of the Classics werd in 1989 voor het eerst georganiseerd, de eerste editie van de Race of the Classics voor starters was in 2006.

Meer informatie is te vinden op www.rotcyp.nl.

Foto: ANP
(Zita Divendal)

Last modified: 16 februari 2011
Sluiten