Nieuws

QR-code bij bruggen en sluizen in Noord-Holland

Scannen vanuit je boot

10:36

Geen bord met bedientijden en een telefoonnummer, maar een QR-code: vanaf half mei vind je het bij bruggen en sluizen in Noord-Holland. De provincie vervangt bij alle objecten die het beheert de huidige informatieborden door een nieuw bord met een QR-code. De code leidt, als je hem met je telefoon vanaf het water weet te scannen, naar de actuele informatie op vaarweginformatie.nl.

Verouderde informatie

“Dit voorjaar bleek dat de informatie op veel van deze informatieborden is verouderd,” schrijft de provincie Noord-Holland. “Met name de contactinformatie is gewijzigd, omdat de provincie overgaat op centrale brugbediening.” Bij alle bruggen en sluizen die de provincie beheert, wordt daarom het huidige informatiebord met telefoonnummer en bedientijden vervangen door een QR-code. Deze code leidt naar de actuele informatie over het betreffende object op vaarweginformatie.nl.

Vaarweginformatie

Op dit moment staat er op de website informatie die voor een langere periode geldt; onder ‘identificatie’ staan de belangrijkste kenmerken van de brug of sluis en bij ‘berichten’ worden werkzaamheden aangekondigd. De kopjes ‘bedientijden’ en ‘geplande opening’ zullen voor alle objecten in Noord-Holland ook de actuele informatie gaan tonen. Ook wordt het mogelijk een digitaal verzoek tot het openen van een brug te versturen.

Digitale vaargids

Voor meer slim route-advies raadt de provincie aan een digitale vaargids, zoals Waterkaarten, te gebruiken. Via de app kun je je verwachte aankomsttijd bij een brug of sluis berekenen en een automatisch openingsverzoek indienen. Zo kunnen brugwachters de bruggen efficiënter bedienen, wat een soepele doorvaart bevordert.

Omslagfoto: © Provincie Noord-Holland

Last modified: 5 mei 2024
Sluiten