Nieuws

Puma VOR sneak preview

In het holst van de nacht heeft Puma Ocean Racing zijn nieuwe Volvo Ocean Race boot naar de afbouwwerf in Newport vervoerd. De boot wordt op de Newport Shipyard vaarklaar gemaakt.

10:23

Ken Read, schipper van Puma Ocean Racing, is blij met het resultaat van de inspanningen die het team zich bij het ontwerp en de bouw van de boot heeft getroost. "Zes maanden geleden begonnen we pas met bouwen, en we zijn vrijwel op de deadline klaar. Iedereen heeft keihard gewerkt om de boot klaar te krijgen. We hopen dat het een snelle boot is. Ik kijk ernaar uit om ermee te doen waar ze voor is gemaakt: hard zeilen."

Mijlpaal
Puma’s nieuwe boot werd om vier uur ‘s nachts weggesleept bij Goetz Custom Boats. In de daaropvolgende twee uur werd de boot over de (afgesloten) brug vervoerd, dwars door de stad.

"Er is nog een hoop werk aan de winkel, maar dit is een mijlpaal voor Puma en voor het Ocean Racing team", zegt Read. De definitieve naam en uiterlijk van de boot worden op 12 mei bekend gemaakt, als de boot wordt gedoopt. De foto’s in dit artikel geven alvast een ‘sneak preview’.


De Puma Ocean Racing boot op de brug bij Newport.

Tegen de ochtend reed het transport het werfterrein op.

Heeft u nieuws, informatie of foto’s? Mail het ons via nieuws@zeilen.nl!

Last modified: 23 april 2008
Sluiten