Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Protest tegen windmolenpark IJsselmeer

09:30

cartoon_windturbineskleinOp vrijdag 11 april organiseert Stichting Don Quichot een actie om te voorkomen dat er meer dan 100 windmolens in het Friese gedeelte van het IJsselmeer komen te staan. Tussen 15.00 en 16.00 wordt de afsluitdijk afgezet. Grote zeilschepen ankeren gestrekt langs de Afsluitdijk, kleine schepen varen in een veld daarachter heen en weer. De bruggen gaan open en een groot schip blijft daar gedurende de afsluiting liggen. Op de afsluitdijk is Don Quichot samen met Wethouders en Raadsleden van de gemeente Sud-west Fryslan en Hollands Kroon aan het flyeren.

Laatste kans
Deze actie is gericht op de aandacht van de landelijke media. Mede-organisator Peter van Nijkerk: “Wij denken dat dit de laatste kans is om de Provinciale Staten en daardoor ook de landelijke politiek achter ons te krijgen.” Deze actie is pas succesvol als er veel schepen meedoen. Don Quichot roept daarom alle schippers op om vanaf 14.00 aanwezig te zijn in de buurt van de sluis bij Kornwerd aan de IJsselmeerkant. De regie is in handen van Reid uit Workum met assistentie van Peter van Nijkerk uit Stavoren.

Meedoen
Reid organiseerde al meerdere protesten in het IJsselmeergebied, waaronder de de meest succesvolle in 1981 tegen de aanleg van de Markerwaard. Daar kwamen toen meer dan 2000 schepen op af. Zeilen roept alle zeilers op om richting Kornwerd te varen en aan dit belangrijke protest mee te doen. Spandoeken en vlaggen worden ter plaatse verstrekt door Don Quichot. Na aanmelding krijgt U voorafgaand nog nadere informatie van Reid. Voor meer informatie en aanmelden van uw boot: Peter van Nijkerk, zj.odulphus@hotmail.com, 06-37 14 96 06

Last modified: 3 april 2014
Sluiten