Nieuws

Project Zomerwatertoezicht van start

Morgen (zaterdag 7 juli) gaat op de Friese wateren het jaarlijks terugkerende project Zomerwatertoezicht van start. De komende twee maanden wordt er, door een samenwerkingsverband van de regiopolitie, de KLPD, de provinciale Waterstaat en het Wetterskip Fryslân, toezicht gehouden op de Friese meren en kanalen.

14:35

Morgen (zaterdag 7 juli) gaat op de Friese wateren het jaarlijks terugkerende project Zomerwatertoezicht van start. De komende twee maanden wordt er, door een samenwerkingsverband van de regiopolitie, de KLPD, de provinciale Waterstaat en het Wetterskip Fryslân, toezicht gehouden op de Friese meren en kanalen. De veiligheid, het milieu en de belangen van beroepsvaart en visserij staan ieder zomerseizoen onder grote druk door de hoeveelheid recreatievaart.


De toezichthoudende diensten zijn iedere dag op het water, van ‘s morgens tot ‘s avonds. Zelfs ‘s nachts zullen op bepaalde momenten vertegenwoordigers van de verschillende diensten op het water zijn. Het toezicht heeft volgens de politie een duidelijke oorzaak en een duidelijk doel. Een politiewoordvoerder op de website blikopnieuws.nl: ‘De meeste watersporters hebben een basale kennis van de regels en voorschriften op het water. Om ze desondanks te weerhouden van overtredingen moeten ze weten hoe groot de pakkans op de Friese wateren is.’


Het belangrijkste knelpunt in de zomer is het Prinses Margrietkanaal. Deze voor de binnenvaart belangrijke verkeersader vormt de vaarroute van het IJsselmeer naar onder andere Groningen, Heerenveen en Drachten. Om problemen met de pleziervaart te voorkomen wordt hier dan ook stevig gepatrouilleerd.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten