Nieuws

Problemen voor MacArthur

Op de 53ste dag van haar wereldomzeiling heeft Ellen MacArthur een serieus materiaalprobleem. Er is een zeilkar van het grootzeil op de 70-voets trimaran B&Q uit de mastrails geschoten.

08:18

Op de 53ste dag van haar wereldomzeiling heeft Ellen MacArthur een serieus materiaalprobleem. Er is een zeilkar van het grootzeil op de 70-voets trimaran B&Q uit de mastrails geschoten. MacArthur is in de ruim 30 meter lange mast geklommen voor reparaties en dat kostte uiteraard tijd.


Het gaat om de bovenste zeilkar, die losschoot toen de B&Q onder tweede riffen zeilde. MacArthur meldde na terugkeer van haar eerste klim: “Het goede nieuws is dat ik mastrails niet hoef te vervangen, thank god.”
De klim kostte haar een uur. De B&Q zeilde ondertussen met een 12 knoop 180 graden in de verkeerde richting. Die koers zorgde wel voor een rustiger bootgedrag. 
MacArthur heeft het grootzeil weer weten te hijsen met een rif er in. Met gehesen grootzeil is het voor haar gemakkelijker om in de mast te klimmen; ze wil de rest van de mastrails inspecteren. 
MacArthur heeft nog 2 dagen en 6 uur voorsprong op het recordschema van Francis Joyon, die vorig jaar in ruim 72 dagen de aardbol rondde.
Haar positie: 26°48’Z-32°54W (950 mijl van Porto Alegre, Brazilië).

Last modified: 7 september 2006
Sluiten