Nieuws

Primus Inter Pares via internet te volgen

Zaterdag 12 april vinden in Loosdrecht de Primus Inter Pares plaats. GWV ‘De Vrijbuiter’ heeft voor deze race de hulp ingeschakeld van een hoogwaardige techniek om de race zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De zeilers zullen dit jaar namelijk live te volgen zijn via het internet.

08:33

Hoogstaande techniek
De 17 deelnemende boten worden voorzien van zogenaamde transponders, hierdoor blijven alle boten in contact staan met een centrale computer die vervolgens de wedstrijd zichtbaar maakt via een virtuele spectator. Door deze techniek is de wedstrijd zaterdag live te volgen via het internet en op het scherm in het clubhuis van GWV ‘De Vrijbuiter’. De boten zijn dus niet meer uit het oog te verliezen voor het publiek.
 
Na afloop worden alle beelden van de race voorzien van verslagen, foto’s en videobeelden zodat de race nog eens herbeleefd kan worden. Niet alleen voor het publiek maar juist ook voor de zeilers is dit een goed initiatief. Zij kunnen na de race hun acties en tactiek terugkijken.

Kwalificatie Olympische Spelen
Onder de 17 Nederlandse kampioenen die deelnemen aan de races, proberen er twee zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen: Mandy Mulder uit de Yngling-klasse en PIP-deelnemer Rutger van Schaardenburg. Het belooft dus een serieuze wedstrijd te worden.

Tekst: Peter Koelewijn

Last modified: 8 april 2008
Sluiten