Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

PIP Kampioenenrace

14:51

PIP Loosdrecht

Op zaterdag 26 en 27 april strijden de beste zeilers van het afgelopen seizoen op de Loosdrechtse Plassen om de 53e Primus Inter Paris (PIP). De deelnemers hebben allen in 2013 in hun klasse een nationaal kampioenschap gewonnen of een internationale prestatie geleverd.

Op de deelnemerslijst staat Thijs Kort, winnaar van vier PIP-titels (waarmee hij zeilmaker Martin Heineke evenaart) die nu de rol van wedstrijdleider heeft. Verder komen we de namen tegen van Pieter Herema, kampioen Draken-klasse, de Loosdrechtse Pampus-kampioen Paul Boernas en Menno Huisman, kampioen in de Vrijheid, Enno Kramer, Wereld- en Nederlands kampioen in de FD-klasse. En nog een tiental andere kampioenen, waaronder zeer jeugdigen zoals Max Dekkers, 29er, Floris van Werken, 420, en Dewi Couvert, Europees Kampioen Laser Radiaal.

De PIP wordt georganiseerd vanuit de haven van GWS de Vrijbuiter. Dit onder auspiciën van het KNWV en in nauwe samenwerking met de 16m2 Klasse Organisatie. Er wordt gezeild in een door de eigenaar beschikbaar gestelde 16m2, die zelf als bemanning aan boord is. De eerste start op zaterdag is om 11.00 uur.

www.gwvdevrijbuiter.nl

Foto Eric van Staten

Last modified: 23 april 2014
Sluiten