Actueel, Nieuws

Primus Inter Pares in het najaar

11:18

Na een aantal voorjaarsedities wordt de Primus Inter Pares (PIP) dit jaar als afsluiting van het zeilseizoen gehouden. Tijdens dit evenement, georganiseerd door WSV De Vrijbuiter, het Watersportverbond en de 16m2-klasseorganisatie, strijden de nationale kampioenen uit verschillende klassen tegen elkaar. De PIP is op 10 en 11 oktober op de Loosdrechtse Plassen.

Primus Inter Pares op LoosdrechtDe wedstrijden worden verzeild in Zestienkwadraten, die door de booteigenaren belangeloos aan de kampioenen ter beschikking worden gesteld. “Met een terugkeer in het najaar hopen we meer booteigenaren en deelnemers te trekken. In het vroege voorjaar stonden veel leenboten nog in de winterstalling of moesten nog worden gelakt. En leuk is dat het Verbond de PIP-kampioen van 2015 nu op feestelijke wijze kan huldigen tijdens de uitreiking van de Conny van Rietschoten Trofee, begin volgend jaar”, aldus Karel de Boer van WSV De Vrijbuiter.

De afgelopen jaren was er sprake van afnemende belangstelling onder de kampioenen om aan de PIP mee te doen. Maar er waren ook minder klassen die een officieel Nederlands kampioenschap zeilden en dus een zeiler mochten afvaardigen. Door aanpassing van het Eenheidsklassen Kampioenschapsreglement kunnen meer kampioenen aan de PIP deelnemen. Er wordt rekening gehouden met een dertigtal zeilers.

Tijdens het PIP-weekend worden eerst kwalificatieraces gevaren. Het kampioenschap wordt afgesloten met een medalrace, waaraan alleen de beste zeilers in klassement mogen deelnemen. Zaterdag 10 oktober is de eerste start om 11.00 uur. Zondag 11 oktober om 10.00 uur.

Lees meer over zeilen in ons maandelijkse tijdschrift.

Last modified: 25 september 2015
Sluiten