Nieuws

Raceprogramma Delta Lloyd Regatta 2012 compacter

16:54

De ISAF Sailing World Cup Delta Lloyd Regatta, die van 22-26 mei voor de kust van Medemblik zal worden gevaren, heeft een wereldprimeur voor de Olympische zeilsport.

De zeilers moeten dit seizoen kiezen welke evenementen het beste passen in hun voorbereiding voor de komende Zomerspelen. Binnen enkele klassen van World Cup-evenementen en Wereldkampioenschappen zorgt het overvolle programma ervoor dat er een te grote druk is ontstaan op het voorbereidingsprogramma van de topsporters.

 

Compacter format

In overleg met de zeilers en hun coaches, het Watersportverbond en de Internationale zeilbond (ISAF) is besloten om het wedstrijdprogramma en het format voor een aantal klassen aan te passen. Hiermee past de Delta Lloyd Regatta 2012 nog beter in het topsportprogramma van de zeilers. De organisatie introduceert hiermee ook een compacter format dat het zeilen voor publiek en media een stuk toegankelijker zal maken.

In de praktijk betekent dit een Regatta van drie in plaats van vijf dagen voor de volgende klassen: Laser Radial, 470-mannen en -vrouwen, 49er en Finn. Deze klassen zeilen meer wedstrijden op een dag en op een kortere baan. Dit format benadert bovendien de criteria voor Olympische sporten sterker dan het conventionele format. Afgelopen jaar werd in Medemblik ook het Delta Lloyd ONK in de Olympische 470 en Laser Standard al in dit format gezeild.

 

Zichtbaar voor publiek

Voorzitter van de organisatiecommissie Arjen Rahusen is enthousiast over het compactere format. “De Delta Lloyd Regatta geldt al meer dan 25 jaar als één van de meest toonaangevende topevenementen in de Olympische zeilsport. In al die jaren is het onze prioriteit om innovatief te zijn en nieuwe formats uit te proberen. Zo hebben wij als eerste Sailing World Cup de finales live uitgezonden. Dit jaar zullen de zeilwedstrijden op World Cup-niveau plaatsvinden in een aangepast format. Volledig binnen het bereik van publiek en camera. Goed voor de zeilers en aantrekkelijk voor het publiek.”

Voor meer informatie bekijk de aangepaste Notice of Race op www.deltalloydregatta.org of stuur een e-mail naar info@deltalloydregatta.nl.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 5 april 2012
Sluiten