Nieuws

Prijs voor beste solozeiler

In 2011 wordt voor de vierde keer de Solo Challenge Award uitgereikt. De prijs gaat naar de zeil(st)er die de beste solozeilprestatie in wedstrijdverband heeft neergezet in het afgelopen jaar.

16:01

De Solo Challenge Award wordt uitgereikt tijdens het Shorthanded Gala 2011. Het gala vindt plaats op donderdagavond 27 januari in het clubgebouw van de Jachtclub Scheveningen. Naast de Solo Challenge Award wordt ook de Doublehanded Award uitgereikt

 

Doel van de Solo Challenge Award en de Doublehanded Award is het belonen van Nederlandse zeehelden binnen het shorthanded zeilen en het stimuleren van ontwikkelingen binnen deze uitdagende vorm van topsport.

 

De genomineerden en uiteindelijke winnaars worden gekozen door de jury, bestaande uit: Henk Bezemer, JanBerent Heukensfeldt Jansen, Leon Bart en Klaartje Zuiderbaan.

 

Winnaars

De Solo Challenge Award is in 2010 uitgereikt aan Jan Kees Lampe. Lampe won overtuigend de Ostar in 2009. Eerder mochten Nico Budel en Lucas Schröder de prijs in ontvangst nemen. Tevens is in 2009 een Lifetime Achievement Award postuum uitgereikt aan Jan Luyendijk, voor al zijn inspanningen voor het solozeilen in Nederland in het algemeen en het opzetten van de 200 myls Solo-wedstrijd in het bijzonder.

 

U kunt zelf kandidaten aanmelden voor de verschillende Awards. Stuur een e-mail met de naam van uw kandidaat en een korte omschrijving van diens verdiensten in 2010 naar info@shorthanded.nl.

Kijk voor meer informatie op www.shorthanded.nl

Foto’s: Leighton O’Connor/Nico Budel/Klaas Wiersma

(MvS)

Last modified: 2 december 2010
Sluiten