Nieuws

Prijs voor innovatief maaiponton en app Waterplanten.nu?

Stem je mee?

12:11

Fonteinkruid is (op sommige plekken in Nederland) een groot probleem binnen de watersportwereld. Om de waterplant een kopje kleiner te maken, is het afgelopen seizoen een nieuw maaiponton in gebruik genomen. En sinds 2022 kunnen we een beroep doen op de webapp Waterplanten.nu, die de groei van het fonteinkruid in kaart brengt. Deze twee oplossingen, die voor ons een bevaarbare weg door het groene moeras banen, zijn nu in de race voor de WOW-publieksprijs.

Elke twee jaar vraagt het WOW-platform om inzending van projecten die door samenwerking, wil en durf vernieuwing mogelijk maken bij het weg- en waterbeheer. Platform WOW brengt beheerders van de weg, vaarweg en het water samen.
Stichting Maaien Waterplanten Randmeren en Techmaps Remote Sensing hebben met hun innovatieve maaiponton en de app Waterplanten.nu een nominatie in de wacht gesleept voor de WOW-publieksprijs 2023. Met het nieuwe maaiponton wordt voor de recreatievaart de overlast van waterplanten op de Randmeren en het Markermeer effectiever bestreden. De app Waterplanten.nu, die je gratis kunt downloaden, brengt voor watersporters de locaties en actuele dichtheden van de waterplanten in beeld. De innovaties dragen daarmee belangrijk bij aan de veiligheid en bevaarbaarheid voor de recreatievaart op de Nederlandse meren en plassen.

Stem je mee?

Als de Stichting en Techmaps de publieksprijs winnen, zetten zij het daaraan gekoppelde geldbedrag van €5000 in om het ponton en de app nog verder te ontwikkelen. Dat zou natuurlijk mooi meegenomen zijn voor de aankomende jaren.
Tot 2 november kun je hier het beeldverslag over de innovaties bekijken. En je kunt via deze link je stem uitbrengen (kies vervolgens voor Innovatie Maaitechniek en Vaartuignavigatie).

Omslagfoto: © Screenshot Waterplanten.nu

Last modified: 26 oktober 2023
Sluiten