Actueel, Nieuws

Postma wint goud in Nieuw-Zeeland

08:44

Finn-zeiler Pieter-Jan Postma heeft goud gewonnen tijdens Sail Auckland, dat van 26 februari tot en met 1 maart 2015 plaatsvond. Het is de grootste regatta voor olympische en paralympische klassen in Nieuw-Zeeland. Naast Postma deden er nog twee Delta Lloyd Kernploeg-leden mee in Auckland; Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner, die respectievelijk een vierde en vijfde plaats behaalden in de Laser-klasse.

Sail Auckland werd gekenmerkt door licht weer met onstabiele wind. Het 18-koppige deelnemersveld bestond overwegend uit Nieuw-Zeelanders, waaronder Finn-zeilers uit de top van de wereldranglijst. Pieter-Jan PostmaIn zeven races wist Postma onder andere zijn concurrenten Josh Junior, Andrew Murdoch en Jake Lilley voor te blijven.

Training werpt zijn vruchten af

Postma is al enige tijd intensief in training in Nieuw-Zeeland ter voorbereiding op het Europese zeilseizoen en heeft, zoals hij zelf zegt, goede stappen gemaakt. “Ik zat in een intensieve trainingsmodus de laatste tijd, we hebben heel veel getraind op downwind en mijn fysiek, daarna op lichtweerscenario’s. Het was daardoor best pittig om in te tunen op wedstrijden, maar het is heel goed gegaan”, aldus Pieter-Jan Postma.

Eind januari won Postma op overtuigende wijze de South Island Championships in Nieuw-Zeeland. In zes races finishte hij zes keer als eerste.

Laser-klasse

Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner voeren zeven races in een veld met 32 boten. In de top vijf speelde zich een zeer spannende strijd af. Van Schaardenburg had even veel punten als de nummer drie, Michael Bullot, maar greep desondanks net naast een podiumplaats. Het eindresultaat wordt bepaald op basis van het aantal overwinningen én wie als laatste een eerste plaats heeft gescoord. Heiner zat Van Schaardenburg dicht op de hielen. Met slechts 1 punt verschil op Van Schaardenburg behaalde Heiner de vijfde plek.

Eind maart staat voor de Delta Lloyd Kernploeg de Prinses Sofia Cup in Palma de Mallorca op het programma.

Last modified: 6 maart 2015
Sluiten