Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Postma valt af bij Team Brunel

17:48

Pieter-Jan Postma is niet geselecteerd door Bouwe Bekking voor Team Brunel. Tijdens een besloten bijeenkomst in IJmuiden heeft de teamleiding de selectie bekend gemaakt. Timo Hagoort zit voorlopig op de reservebank. Hij is zeker van een plek in de walcrew en nog in de race voor de felbegeerde laatste vaste plek in het zeilteam.

Bekking gaf de voorkeur aan de Belg Louis Balcaen en de Litouwer Rokas Milevicius boven de Fries. “Het was een heel moeilijke beslissing. Alle kandidaten zijn goede zeilers en enorme teamplayers, maar uiteindelijk moet je kijken naar de beste allrounder.”

Pieter-Jan Postma, afgelopen zaterdag nog tweede tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik, reageerde teleurgesteld. “Dat komt hard aan. Ik heb veel respect voor Bouwe en het team en veel respect voor moeilijke beslissingen. Want dat is wat een goede schipper behoort te doen. Ik vind het jammer dat deze beslissing voor mij zo uitpakt. Balen, maar ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van deze campagne. Ik blijf het team supporten.”

Timo Hagoort is teleurgesteld dat hij niet is geselecteerd, maar wel blij dat hij deel mag uitmaken van de walbemanning. “Daarbij krijg ik nog een paar maanden extra tijd om mijzelf te bewijzen. Ik heb de hoop op een vaste plek aan boord nog niet opgegeven.”

Last modified: 28 mei 2014
Sluiten