Nieuws

Postma: Teleurstelling vervaagt snel

PERTH - Kort na zijn indrukwekkende zege zondag in de medalrace van de olympische Finnklasse overheerste bij zeiler Pieter Jan Postma even de teleurstelling.

13:16

PERTH – Kort na zijn indrukwekkende zege zondag in de medalrace van de olympische Finnklasse overheerste bij zeiler Pieter Jan Postma even de teleurstelling.

”Ik wilde hier wereldkampioen worden. Maar het is zilver geworden. Dat heet teleurstelling, ja. Maar ik voel dat ik steeds een beetje blijer word.”

“De dankbaarheid wordt steeds groter”, liet de 29-jarige Fries in Perth bij de WK weten.

Postma sprak van een loodzware finale. ”Ik heb echt alles gegeven. Afgelopen dagen sowieso. Het is echt het hoogste niveau waarop ik ooit heb gezeild. Iedereen werkt er keihard voor, het gaat er zeer professioneel aan toe in onze klasse.”

Wind

Postma moest klassementsleider Giles Scott in de medalrace twee plaatsen onder zich houden om de wereldtitel te kunnen pakken. De Engelsman eindigde evenwel als tweede.

”Ik heb de hele tijd geprobeerd Giles Scott naar achteren te varen om hem te dekken en de Deen Christensen ertussen te laten blijven. Maar het was tricky, heel lastig.”

Postma: ”Die Giles is heel snel voor de wind, dat is zijn handelsmerk. Dus ook voor die Deen was dat lastig en hij heeft veel gegeven, maar Giles ging hem helaas voorbij.”

© ANP

Last modified: 11 december 2011
Sluiten