Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Postma ruikt EK podium

21:40

Pieter-Jan Postma op EK

Finn-zeiler Pieter-Jan Postma klom op 26 juli verder in het klassement van de europese kampioenschappen in de Finnklasse. In Warnemunde scoorde Postma een derde plaats in race acht. Zaterdag start de afsluitende medalrace met de beste tien van het klassement. Postma staat nu nog maar twee punten achter op nummer drie van het klassement de Nieuw Zeelander Andrew Murdoch.

Heel blij
Postma was heel blij dat hij weer meedoet voor de prijzen. “Het was geen makkelijke week. Het viel niet allemaal mijn kant op zeg maar. Mede door fouten die ik zelf maakte. En ik weet ook waar ik de fouten gemaakt heb. Maar ik ben toch ook tevreden dat ik ondanks dat toch nog kans maak op een podiumpositie morgen in de medalrace. Er gaan dus ook veel dingen goed. Het wordt in elk geval superspannend!”

Postma miste de snelheid voor de wind deze week volgens zijn eigen analyse. “Ik zit voor de wind teveel met mijn hoofd in de boot. Die boot zeilen moet een automatisme zijn en daarnaast moet ik buiten de boot kijken wat er gebeurt met de wind en mijn tegenstanders.”

Brons in zicht
In de medalrace wordt gezeild voor dubbele punten. Dus de Friese zeiler moet de Nieuw Zeelander voorblijven om hem te verslaan en kans te maken op het brons. Maar hij moet ook tegelijkertijd de nummers vijf en zes achter zich houden.

Last modified: 26 juli 2013
Sluiten