Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Polen investeert 75 miljoen euro in havens

15:47

Met subsidies van de Europese Unie wil de Poolse overheid de komende jaren 75 miljoen investeren in gemoderniseerde en nieuwe havens tussen de steden Szczecin en Gdańsk. Met subsidies van de Europese Unie wil de Poolse overheid de komende jaren 75 miljoen investeren in gemoderniseerde en nieuwe havens tussen de steden Szczecin en Gdańsk. Ook moet het vaarwater bij de bestaande en nieuwe havens dieper uitgebaggerd worden tot tweeënhalve meter in de grootste havens.

Duitse jachten
Vanaf het grensgebied met Duitsland tot aan Gdańsk ontstaan vijf nieuwe havens en worden in totaal  veertien plaatsen de bestaande havens vernieuwd en de vaarwegen verbreed. De Poolse overheid mikt het meest op een groei van Duitse zeiljachten. Nu bezoeken zo’n drieduizend Duitse jachten het gebied, maar de grotere jachten leggen niet aan in de kleinere havens wegens de geringe diepgang en achterstallige faciliteiten.

Tall Ships Race
In de stad Szczecin wordt voor aanstaande zomer nog een stadshaven afgebouwd die de voltallige vloot van de Tall Ships Race kan ontvangen voor het afsluitende feest van de 2013 editie van de race.

Last modified: 21 februari 2013
Sluiten