Nieuws

Podcast KNRM: schoolreisje op zeilschip Risico eindigt in drama

Een deel van de zware houten giek kwam terecht op Tara die ter plaatse overleed.

08:48

overboord geslagen zeiler

Op 31 augustus 2022 breekt bij Terschelling plotseling de giek van historisch zeilschip Risico. De 12-jarige Tara is aan boord, ze vaart met een schoolreisje op weg naar Vlieland. Tijdens een gijp breekt de giek en die valt op haar. Ondanks de inspanningen van de schipper en hulpdiensten, overlijdt het jonge meisje ter plekke. Redders van de KNRM vertellen in een podcast wat er die dag gebeurde en hoe zij het hebben ervaren.

Deel acht van de dertigdelige KNRM podcastserie over de meest indrukwekkende reddingsverhalen staat online. De podcast is een onderdeel uit het programma van het jubileumjaar van de KNRM. Presentator Roelof Hemmen neemt luisteraars mee langs de mooiste, heftigste en meest emotionele reddingsverhalen.

In deze aflevering vertellen ze over het drama aan boord van Klipper zeilschip Risico. Een deel van de zware houten giek kwam terecht op Tara die ter plaatse overleed. Het meisje maakte deel uit van een groep van vijftien jongeren van een scholengemeenschap in Den Haag, die met het schip op schoolreis was. De oorzaak van het breken van de giek bleek houtrot te zijn.

In deel 1 van deze podcast kun je luisteren naar het verhaal van de KNRM redders en de ouders van Tara die dit drama van dichtbij hebben meegemaakt. Let op: deze podcast kan als schokkend worden ervaren.

Tags: , Last modified: 2 mei 2024
Sluiten