Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Platte bodem en een bolle kop: terug bij af

11:02

Toen David Raison vorig jaar als eerste de finishlijn van de Minitransat in Bahia de Salvador overstak brak er een hevige discussie los over zijn ontwerp. Raison zei toen al dat hij met zijn boot een ferme trap tegen het bijennest van internationale ontwerpers had gegeven.

“De vraag is echter of we ook 60-voeters gaan zien gebaseerd op mijn ontwerp. Hier ben ik me nog niet zeker van, want er is nog zoveel te bestuderen” vertelde hij de pers na afloop van de grote solo oversteek van Frankrijk naar Brazilie.

Bijna een jaar later rolt er in Frankrijk een kleine 22 voeter uit de fabriekshal van Afep Marine in La Rochelle met vrijwel dezelfde karakteristieken, maar dan in een toerzeilers uitvoering. De Revolution 22 is gemaakt van aluminium en wordt door de ontwerper David Roy aangeprezen om z’n duurzame ontwerp en materiaalkeuzes.

Het is nog niet bekend wat de 22 voeter gaat kosten en wanneer deze ook daadwerkelijk in productie gaat. Wij zijn toch alvast erg benieuwd wat de stap naar de zestig-voet versie nog tegenhoudt.

Last modified: 18 maart 2015
Sluiten