Actueel, Nieuws

Plastic Soup Foundation voor de jeugd

14:50

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is sinds 2013 als ambassadeur verbonden aan de Plastic Soup Foundation. Deze stichting zet zich in tegen de toenemende plasticverontreiniging van zeeën en oceanen. Van Rijsselberghe en de Plastic Soup Foundation dromen van een club voor kinderen over dit onderwerp: de Plastic Soup Foundation Junior.

Plastic soep De zogenoemde plastic soep is een wezenlijke bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van mens en dier. Voor die plastic soep moeten oplossingen komen en de oplossingen van de toekomst komen onder andere van de kinderen van nu. De Plastic Soup Foundation wil kinderen daarom een wereldwijde club geven waar ze informatie krijgen over plastic soep op hun eigen niveau. Op 19 december is daarvoor een crowd sourcing platform in het leven geroepen. Van Rijsselberghe stort de eerste 1000 euro samen met partner Delta Lloyd.

Microplastics

Plastic wordt al gevonden in bronwater, in mosselen en in honing. We poetsen onze tanden met microplastics. In de magen van vogels, vissen en andere zeedieren worden ballonnen, stukken touw en plastic tassen gevonden. Kinderen maken zich hier terecht veel zorgen over.

De Plastic Soup Foundation voert succesvol campagne tegen microplastics in verzorgingsproducten en werkt in het Plastic Soup Lab met innovators aan oplossingen om deze milieuramp tegen te gaan.

Plastic Soup Foundation Junior

Op de website van de Plastic Soup Foundation Junior krijgen kinderen straks informatie over plastic soep, kunnen zij samenwerken en acties verzinnen met kinderen over de hele wereld en kunnen zij zélf meedenken over oplossingen. Een kind dat veel weet over plastic soep, gooit nooit meer zomaar afval op de grond.

Alle donateurs worden mede-oprichter van de Plastic Soup Foundation Junior. Meer is te vinden via onepercentclub.com

 

Last modified: 23 december 2014
Sluiten