Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Pinkstercombi voor jeugdzeilers

12:27

In het Pinksterweekend op 7 en 8 juni vindt bij De Haarlemsche Jachtclub (HJC) voor de 31e keer de jaarlijkse Pinkstercombi plaats. Twee dagen vol zeilwedstrijden waaraan zo’n 175 kinderen van 8 tot 16 jaar deelnemen. Al die zeilbootjes op de Haarlemse wateren zorgen voor een mooi weekend voor de jonge zeilers en toeschouwers. Dit jaar geeft olympisch zeilster en medaillewinnares Lisa Westerhof een presentatie over de weg naar de top.

De Pinkstercombi

PinkstercombiDe ‘combi’ bestaat uit zeven wedstrijdweekenden bij zeilverenigingen bij Nieuwkoop, Vinkeveen, Haarlem, de Vlietlanden, Loosdrecht, de Westeinderplassen en de Braassemermeer. Deelnemers zeilen meestal mee in drie of meer van die zes weekenden. Haarlem staat meestal hoog op het lijstje van de deelnemers. De gezelligheid, de niet-zeilactiviteiten die worden georganiseerd en de entourage trekken jaarlijks veel jonge zeilers en toeschouwers.

Deelnemers zeilen op verschillende niveaus in een Optimist, Splash, RS Feva of Laser. Bij de wedstrijden van HJC zijn dat start en finish van elke wedstrijd direct te zien is vanaf het haventerrein.

Olympische presentatie

Dit jaar heeft de organisatie olympisch zeilster en medaillewinnares Lisa Westerhof uitgenodigd om een presentatie te geven over hoe je van jonge zeiler kunt uitgroeien tot een topzeiler. Ooit zeilde zij ook mee tijdens de combi van de HJC. Jaren later, in 2012 won ze olympisch brons in Londen. Westerhof vertelt de aanwezigen zaterdagmiddag hoe het is om aan de wereldtop mee te doen.

Vrij toegankelijk voor iedereen

Het evenement is niet alleen toegankelijk voor de ouders van de zeilertjes. Ook andere belangstellenden, jong en oud, komen ieder jaar weer een kijkje nemen bij de HJC.

Last modified: 4 juni 2014
Sluiten