Nieuws

Pieter Jan Postma terug in Delta Lloyd Kernploeg

Dat het zou gaan gebeuren, hing al enige tijd in de lucht. Pieter Jan Postma is terug in de Delta Lloyd Kernploeg.

14:03

Vrijdag 28 oktober 2011.

Al eerder gaf de Finn-zeiler aan graag weer deel te willen uitmaken van de nationale zeilploeg. Al was het alleen al om financieel ondersteund te worden door de zeilbond, maar ook gebruik te kunnen maken van de (para)medische staf, specialisten op fysiek en mentaal gebied, logistiek, organisatie, marketing, materiaal en innovatie. De invulling van de hernieuwde samenwerking kostte wat meer tijd, omdat de Finn-zeiler wel wat voorwaarden had. Zo wilde hij zijn eigen coach houden.

“Ik ben heel blij dat we weer bij elkaar zijn en dat we samen ruimte maken voor betere prestaties. Ik ben ook blij dat we wederzijds de manier van werken van elkaar accepteren en respecteren. Ik heb afgelopen jaar keihard gewerkt en met de hulp van mijn persoonlijk sponsoren een paar zeer goede prestaties neergezet. Deze samenwerking met de bond is voor mij een cruciale volgende stap. Onder andere vanwege hun knowhow en hun specifieke kennis van Weymouth. Maar ook vanwege de financiële support waardoor ik kan blijven samenwerken met mijn coach Stefan de Vries en ook met experts binnen en buiten de bond. Dat alles moet zorgen voor nog meer progressie in het proces op weg naar de Olympische spelen van London.”

De Friese zeiler is in het bezit van een Olympische nominatie die hij vergaarde door een derde plaats te behalen op de ISAF Wereldbekerwedstrijd in het Franse Hyères. Vervolgens bevestigde Postma zijn hernieuwde topvorm in augustus 2011 met een derde plaats op het Olympische testevenement in Weymouth.

Het Watersportverbond is positief over het ingediende sportieve programma van Postma, die met coach Stefan de Vries samenwerkt richting de Olympische Spelen van London 2012. Postma rapporteert daarbij regelmatig aan Kernploeg-hoofdcoach Ian Ainslie.

Postma vertrekt begin november 2011 naar Perth, Australië, ter voorbereiding op het vierjaarlijkse ISAF Wereldkampioenschap van 3 december tot 19 december. Indien Postma in Perth een resultaat neerzet bij de top acht landen (geschoonde lijst) sluit hij daarmee de nationale selectie in de Finn-klasse af. Met al een Olympische nominatie op zak is Postma in dat geval zo goed als zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van Londen.

(EvS)

Foto’s: Eric van Staten

Last modified: 28 oktober 2011
Sluiten