Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Pieter-Jan Postma 8e op EK Finn

22:03

10294449_10152121563242634_5461720990532690355_nPieter-Jan Postma heeft in de strijd om de Europese titel in de Finn-klasse in La Rochelle een 8e plaats behaald, in een sterk deelnemersveld met bijna 100 deelnemers. Het kampioenschap, dat van 5 tot en met 10 mei gezeild werd in het Franse La Rochelle, kende wisselende weersomstandigheden.

In totaal 10 races behaalde Pieter-Jan tweemaal een uitstekende 2e plek en eenmaal een 3e positie, maar kende hij ook minder goede races, met een 48e en een 38e plek als resultaat. Ondanks deze wat wisselende resultaten was de overall positie van Postma redelijk constant. Van een 6e naar een 5e en met uiteindelijk een 7e overall positie verscheen Postma zaterdag aan de start van de medalrace.

Oppermachtig

De Brit Giles Scott deed op het EK wat Postma tijdens de wereldcup in Hyères presteerde: met ijzersterke races (6x een eerste plek in 10 races) was Scott al voor de start van de medalrace verzekerd van de Europese titel. En ook in de medalrace behaalde hij wederom de eerste positie. Het zilver ging naar de titelverdediger Vasilij Bogar (SLO) en brons ging wederom naar een Brit, Edward Wright. Postma zeilde zichzelf naar een vijfde plek in de medalrace, wat hem een 8e plek als eindresultaat opleverde.

Postma: “Ik had wat moeite met materiaal, snelheid en het gevoel daarvoor, waardoor je je spel niet kunt spelen en je net niet mee kunt doen. Daar is wel wat training voor nodig. Er was een heel sterk veld, de besten van de wereld deden mee. Ik mis wat uren, maar dat ik toch de medalrace vaar houdt in dat ik met de top mee kan varen. Wel moet ik zeggen dat Scott oppermachtig was.”

Naast het zeilen in de Finn zit Postma nog steeds in de selectieprocedure van Team Brunel voor de Volvo Ocean Race. Postma daarover: “Mijn ambities zijn onveranderd. Ik wil deelnemen aan de Volvo Ocean Race en een olympische medaille halen in Rio. En dat ik nu, zelfs na weinig training, toch met de wereldtop mee kom, daar ben ik niet ontevreden over.”

Last modified: 10 mei 2014
Sluiten