Nieuws

Paralympische zeilers nog steeds op medaillekoers

10:07

De paralympische zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg staan op de voorlaatste dag van het WK Paralympisch zeilen op medaillekoers. Thierry Schmitter staat tweede in het tussenklassement in de 2.4mR klasse en Udo Hessel, Marcel van de Veen en Mischa Rossen staan op een gedeeld derde plaats in de Sonar klasse (driemansboot).

In de Paralympische klasse moest Thierry Schmitter zijn Franse rivaal Damien Seguin voor zich laten gaan. Seguin gaat aan de leiding met negen punten voorsprong. De Fransman is een ervaren zeilprofessional die naast zijn Paralympische campagne ook druk in de weer is met solo zeezeilraces in het Fransman Open 60 circuit.

Thierry Schmitter heeft nog een kleine kans op het goud. Schmitter legt uit:

“De wind was redelijk onstabiel en je moet de juiste lijn zoeken in verband met de stroming om niet weggezet te worden. Ik heb de hele race mijn tegenstander onder controle gehad. Behalve driekwart van het laatste rak, liet ik Damien Seguin (FRA) even weggaan naar rechts, omdat ik links een goede lift had, maar die was van te korte duur dat, hij net voor de finish voor mijn neus langs kon piepen. Dat was weer de harde les van de dag. Weer een punt laten liggen, maar aan de andere kant ook een goede zaak dat ik Paul Tingley (CAN) nu 9 punten achter me heb. En nu met nog 1 race te gaan sta ik op een comfortabele 2e plek op dit WK. Maar ik ga er nog wel voor, elke dag. Zeilen is zeilen, maar als ik nu nog wil winnen moeten de anderen de fouten maken.”

In de Sonar klasse maken Hessels, Van de Veen en Rossen nog kans op een medaille. Ze staan op een gedeeld derde plaats en zilver ligt nog in hun bereik. Barend Kol staat negende in het tussenklassement in de 2.4mR klasse. Andre Rademaker is gestopt en zeilt niet meer mee in deze WK. Hij heeft een ontsteking in zijn kaak.

Vandaag 15 januari wordt er wordt er om 10.30 uur lokale tijd (16.30 uur in Nederland) gestart. 

Website event

Website uitslagen

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten