Actueel, Nieuws

Oud Zeilend Hout Evenement

08:26

Sinds 2007 organiseert de Stichting Oud Zeilend Hout jaarlijks het Oud-Zeilend-Hout Evenement. Dit jaar wordt de negende editie georganiseerd in samenwerking met de VW De Twee Provinciën, op 27 en 28 juni op het Paterswoldsemeer.

Oud-Zeilend-Hout De stichting organiseert zijn evenementen om daarmee oude houten wedstrijdzeilboten de gelegenheid te geven om in een gemoedelijke sfeer aan een serie zeilwedstrijden mee te doen. Het gaat daarbij om boten als Vrijbuiters, Larken, 7m10-klasse, W-klasse, 12 m2 BM, 16m2 stip- of punt-klasse, ZM-jollen, Akkrumerjollen en boten van de Adspirantklasse, dus klassen die niet meer als zodanig erkend worden. En om oude houten Tempo Scow’s, en OK-jollen, gangengebouwde Olympiajollen, houten Finnjollen en FD’s, boten die technisch achterhaald zijn en al lang niet meer met hun moderne soortgenoten mee kunnen doen.

Speciale aandacht

Vorig jaar was er speciale aandacht voor de Vrijbuiterklasse, de experimentele raceboten van voor de tweede wereldoorlog. Het is toen gelukt om vier van deze boten op het evenement te krijgen, naar verwachting zijn deze dit jaar wederom aanwezig.

Dit jaar richt de organisatie zich op de gangengebouwde Olympiajollen. Tachtig jaar geleden, in 1935 werden de eerste boten van deze klasse voor het Watersportverbond gebouwd. De organisatie hoopt dit jaar een aantal van deze prachtige eenmansboten op het evenement te kunnen verwelkomen.

Programma

Oud-Zeilend-HoutDe aanvang van de eerste wedstrijd is op zaterdag 27 juni is om 12.00 uur. De start van de tweede race is om 14:30 uur. De derde start is om 15.30 uur.
Op zondag 28 juni is de 1e start om 10.30 uur, en de 2e start om 13.00 uur. (Tijden onder voorbehoud.)

De wedstrijdbanen zo uitgelegd dat de wedstrijden van de wal af goed te volgen zijn. Meer informatie is te vinden op www.oudzeilendhout.nl

 

Foto’s: www.oudzeilendhout.nl

 

Last modified: 19 mei 2015
Sluiten