Actueel, Nieuws

Organisatie Boot Holland tevreden over jubileumbeurs

11:14

De 25e editie van Boot Holland was een succes. Ondanks code oranje op zaterdagmorgen heeft de beurs ruim 37.000 bezoekers getrokken. Volgens de organisatie is het nog belangrijker dat de standhouders erg tevreden zijn.

Boot Holland 2015“Zaterdagmorgen dacht ik: dit wordt niets vandaag. Maar het was misschien wel de beste dag van de beurs”, zegt Joop ten Cate van Brandsma Jachten. “De organisatie heeft veel aan promotie in Duitsland en Zwitserland gedaan. Dat was te merken. Veel bezoekers uit die landen. En de mensen die wij op de stand kregen waren erg serieus. We hebben afspraken gemaakt voor proefvaarten en ik weet zeker dat we één of twee boten verkopen. Volgend jaar staan we hier zeker weer. We willen de beurs intact houden. Voor ons is Boot Holland de ideale manier om ons mooi te presenteren.”

Na een afwezigheid van negen weer jaar was Nautisch Kwartier in Stavoren weer terug op Boot Holland. Arthur van der Werf: “Toen had Boot Holland nogal een lokaal karakter, maar dat is absoluut niet meer zo. Bezoekers komen overal vandaan. Ook is de kwaliteit van het bezoek verbeterd. Het is me echt meegevallen, ik zit er hard over na te denken om volgend jaar weer te komen.”

Boot Holland 2015Drukte bij de klassieke schepen

Met twee skûtsjes als grote publiekstekker was het drukker dan ooit op het paviljoen met klassieke schepen. Ook werden er goede zaken gedaan door onder meer Jachtwerf Piersma. Pier Piersma: “Voor mij kan de beurs niet stuk met twee verkochte boten.”

Beursmanager Pieter Fokkema is erg tevreden over de beurs. “Ik heb diverse keren een rondje langs de velden gemaakt en heb niets anders dan complimenten gekregen. De standhouders waren tevreden over het aanbod en over de kwaliteit van het bezoek. Want daar gaat het natuurlijk om. Dat er meteen al diverse bedrijven hebben gereserveerd is een mooi fundament voor volgend jaar.”

Meer informatie www.boot-holland.nl

Last modified: 13 februari 2015
Sluiten